:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 12, 2019   16:56

0

90

Haradinaj: Nema sankcija koje mogu promeniti odluku o taksi

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovio je da neće povući odluku o taksi na srpske proizvode, sve dok ne budu regulisani odnosi Beograda i Prištine, bez obzira na međunarodne pritiske.

Haradinaj je poručio da taksa može biti neograničena, doživotna, sve dok se ne reši problem Beograda i Prištine. "Nema sankcija koje nas mogu naterati da uklonimo taksu, bilo od nekih zemalja ili drugih organizacija", dodao je Haradinaj.

Pritisci neće imati efekta", rekao je Haradinaj na konferenciji za medije nakon sednice vlade.

Naveo da je njegov stav jasan. Želi da ukloni taksu, ali da je ona po njemu, povezana sa priznavanjem od strane Beograda.

"I moja je sugestija je da se taksa ne vezuje sa dijalogom, jer je to proces koji je počeo i pre uvođenja takse. Taksa nema nikakve veze sa odnosom sa SAD, već se odnosi na proces sa Srbijom, koji traje 20 godina i od kojeg smo umorni. Umorni smo od čekanja", istakao je Haradinaj.

Rekao je da će ostati veran ubeđenju da postoji način da se ukloni taksa, ali da treba da pripremiti sporazum između Beograda i Prištine, te da "sporazum uklanja taksu".

"Molim da radimo na sporazumu. Greška je da se daju pogrešna obećanja bilo kome. Dosta smo se igrali 20 godina i gledali ko će koga da nadmudri. Sada je drugo vreme", rekao je kosovski premijer.

Po njemu, ako neko misli da treba ukloniti taksu, onda treba da sedne na njegovo mesto.

"Treba poštovati integritet svake funkcije, pa i funkciju premijera", zaključio je Haradinaj.

Izvor: RTS

KiMBiHSrbijaHaradinajtakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva