:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

April 18, 2019   9:56

0

135

GODUM 2019: Prestižne nagrade za Nenada Ilića i Petra Rakića

Manifestacijom „GODUM 2019”  za doprinos razvoju muzičkog stvaralaštva i interpretacije na polju dzeza, zabavne i rok muzike, sinoć je u Ateljeu 212 u Beogradu, na velikoj sceni ”Mira Trailović” obeležen dan Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije gde su dodeljene povelje, priznanja i nagrade.

Povelje Udruženja dobili su Petar Rakić, džez gitarista iz Kosovske Mitrovice,Vlada Janković Džet , legendarni voditelj programa 202 na Radio Beogradu, Branko Rosić, Bane Obradović i Branislav Brajan Rašić, inače oficijalni fotograf Rolingstonsa.

Nenad Ilić, muzički urednik Radio Kosovska Mitrovica dobitnik je Povelje za emisiju evergrin muzike ”Radio sećanja”  koja se na našem radiju emituje punih 15 godina u terminu od 16 do 17 časova, prenosi Radio Kosovska Mitrovica.

Nagradu za rok grupu godine dobio je Bajaga i njegovi ”Instruktori” dok je njihovim kolegama iz ”Nevernih beba” dodeljena nagrada za kategoriju pop muzike.

Iz oblasti džeza nagradu je dobio Vasil Hadžimanov, dok je priznanje za mlade nade pripalo saksofonisti Rastku Obradoviću.

Udruženje muzičkih autora Srbije SOKOJ proglasilo je kao najemitovaniju pesmu prošle godine iz oblasti roka numeru ”Lutka” sastava S.A.R.S., u sferi popa ”Milimetar”  Željka Joksimovića i  u kategoriji džeza ”Uticaj na podsvest” Vladana Paje Vučkovića.

Nagrada za životno delo dodeljena je legendarnom muzičaru Korneliju Bati Kovaču.

Nagrada i priznanja su uručili prof. Ivan Ilić i Dragan Marković, predsednik i generalni sekretar Udruženja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva