:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 13, 2019   21:05

0

272

Fajon: Imam veliko poverenje u Mogerini

Poslanica EP Tanja Fajon ocenila je obraćanje Federike Mogerini Savetu bezbednosti kao traženje podrške u finalizaciji dogovora Beograda i Prištine.

Ona je rekla da Mogerini ima želju da se ovo pitanje okonča na pozitivan način.

“Imam veliko poverenje u Federiku Mogerini. Znam da je dijalog između Srbije i Kosova veoma značajan ne samo za nju već i za celu EU. U pitanju je proširenje na Zapadni Balkan”, izjavila je Fajon.

Ona je ocenila da Visoka predstavnica EU želi da kraj svog mandata “zaokruži pozitivnom pričom”.

“I to nije samo zbog toga što se ovo pitanje nalazi visoko na agedni Evropske komisije i same Federike Mogerini već da bi ljudi na obe strane živeli normalno”, smatra je Fajon.

Ona je ponovila da je i Evropski parlament u više navrata pozivao na što brži nastavak dijaloga, što je, kaže, u interesu svih.

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini u obraćanju SB UN izjavila je da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine neophodno da Kosovo ukine tarife i porucila da finalni sporazum mora biti u skladu sa medunarodnim pravom, ali i dobiti podršku Saveta bezbednosti UN.

“Vaša uloga jeste i biće ključna, a mi smo spremni, i ja lično, da tim povodom intenziviramo razgovore sa svim članicama Saveta bezbednosti UN”, izjavila je Mogerini juče u Njujorku.

Izvor: Танјуг

Tanja FajonMogerinidijalogBriselKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva