:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Januar 21, 2019   22:57

0

257

Domaći dokumentarci u osam gradova Srbije

Projekcije domaćih dokumentarnih filmova biće održane 24. januara u osam gradova Srbije, u okviru programa „Dan domaćeg filma“ u organizaciji Filmskog centra Srbije (FCS).

Sa ciljem promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni, FCS sa udruženjem DOK Srbija nastavlja sa realizacijom projekta Dan domaćeg filma.

Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.

Program podrazumeva besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa autorom, i održaće se u osam gradova Srbije.

Publika u Nišu imaće prilike da vidi film “Enkel” Aleksandra Reljića, a poštovaoci dokumentaraca u Vranju ostvarenje “Dugo putovanje u rat” Miloša Škundrića. 

Film Tee Lukač “Najvažniji dečko na svetu” biće prikazan u Novom Sadu, dok će publika u Novom Pazaru biti u prilici da vidi ostvarenje “Vongar” Andrijane Stojković. 

U Čačku će biti prikazana dva filma – “Tako mi na istoku” Katarine Mutić i “Dnevnik jednog kamiondžije” Miloša Ljubomirovića. 

Dokumentarac “Gora” Stefana Miloševića biće prikazan u Vrnjačkoj Banji, a u Leskovcu ostvarenje “Pejzaži rata, pejzaži mira” Arona Sekelja i film “Siguran posao” Igora M.Toholja.

Ljubitelji dokumentaraca u Zrenjaninu imaće priliku da vide film “Okupirani bioskop” Senke Domanović.

Izvor: RTS

Filmski centar SrbijeDokumentarni film
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva