:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 19, 2019   18:34

0

56

Dodik: U Briselu isključivo o evropskom putu BiH

Sastanak sa čelnicima Evropske unije će biti iskorišćen za razgovore o evropskom putu BiH o kojem postoji konsenzus, a nikako za priču o NATO integracijama, izjavio je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

"To je nešto što smo, na neki način, konsenzusom uspostavili u Predsedništvu vezano za izjavu o evropskom putu. Sve što se kasnije dešavalo vezano je za problematizaciju tog pitanja. Odjednom se pojavilo i pitanje NATO-a i vezivanja tog pitanja za formiranje vlasti, što bitno čini posetu složenijom, s obzirom na nagomilane probleme u BiH", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je, kako se navodi, to kazao za Radio Republike Srpske takođe ističući da je taj sastanak u Briselu ranije dogovoren.

Dodik je naveo da su problemi koje je pomenuo, u vezi sa, pre svega, formiranjem vlasti na nivou BiH, čime se, kako kaže, ne realizuje demokratski kapacitet utvrđen na izborima, što dovodi BiH u poziciju neefikasne zemlje.

"Očigledno je da nerazjašnjena situacija u FBiH dovodi u krizu i odnose na nivou BiH", istakao je Dodik.

Očekuje, kako se navodi, da će poseta Briselu biti poseta mogućnosti, ali ne može da garantuje pozitivan ishod.

"Ne mogu da garantujem neki dobar rezultat, imajući u vidu da odavde nosimo veoma negativan prtljag koji treba tamo da objasnimo, a odnosi se na neformiranje vlasti, neeefikasnost organa, kašnjenje odgovora na Upitnik i druga pitanja", rekao je Dodik.

Izvor: RTS

BiHMilorad DodikEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva