:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 11, 2018   22:27

0

239

Djoković: Posle Rolan Garosa sam doživeo pražnjenje

Najbolji srpski teniser Novak Djoković pričao je večeras u emisiji "Da, možda ne" na Radio-televiziji Srbije (RTS) o brojnim temama, medju kojima je i naveo da je posle osvajanja Rolan Garosa 2016. godine doživeo emotivno pražnjenje, ali i da mu je u oporavku od povrede mnogo pomogla podrška porodice.

"Rolan Garos je bio šlag na torti i turnir koji je bio dugo priželjkivan i stvarno godinama sam bio nadomak osvajanja turnira. Izgubio sam tri finala do tog turnira 2016. godine. Mislim da zbog tog očekivanja i pritiska koje sam sam sebi pre svega postavio, pa naravno i svi ostali, da je prosto taj naboj energije bio toliko veliki i naravno da me je iscrpelo. Prosto, emotivno više nisam imao u svom rezervoaru dovoljno energije da se takmičim na visokom nivou", rekao je Djoković za RTS.

"Slušao sam priče bivših šampiona i ljudi koji su bili u tim istim patikama, i u tim istim situacijama, koji su govorili o tome da pre ili kasnije udariš glavom o zid, prosto rečeno. U emotivnom smislu govoreći. Da kada ostvariš sve svoje snove i kada postigeš određen uspeh i kada dodješ u taj stadijum karijere da se jednostavno zapitaš šta dalje?", dodao je on.

On je kazao da nije verovao da će doći do toga da mu nedostaje "motivacije i takmičarskog naboja".

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva