:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2019   17:27

0

189

Dačić: Mozambik može uvek da računa na našu pomoć

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa ministrom spoljnih poslova i saradnje Mozambika Hoze Kondugua Pačekom na marginama Konferencije Ujedinjenih nacija o saradnji Jug-Jug koja se održava u Buenos Ajresu.

Ivica Dačić je izrazio solidarnost sa narodom Mozambika zbog stradanja tokom nedavnih elementarnih nepogoda koje su pogodile ovu našu prijateljsku državu i obavestio svog kolegu da je Vlada Srbije juče donela odluku o pružanju materijalne pomoći Mozambiku u skladu sa našim mogućnostima, saopštilo je Ministarstvo.

Ministar Pačeko zahvalio je na ovom gestu i detaljno opisao tragične posledice poplava i drugih elementarnih nepogoda u kojima je stradalo više od 1.000 ljudi, a drugi po veličini grad je nestao, jer je uništeno 90 odsto kuća.

Dačić je poručio da Mozambik, kao država sa kojom nas veže duga istorija izvanrednih odnosa, uvek može računati na našu pomoć, te pozvao ministra Pačeka da dođe u uzvratnu posetu Srbiji. 

Pačeko je potvrdio da će iskoristiti prvu pogodnu priliku da poseti Srbiju, te evocirao uspomene na, kako je rekao, izvanredne razgovore koje su imali prilikom poslednjeg susreta.

Izvor: Танјуг

DačićMozmbikpomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva