:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Januar 18, 2019   9:15

0

66

Cvijanović: Zahvalnost Putinu za odbranu dejtonskih pozicija

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je, nakon sastanka sa Vladimirom Putinom u Beogradu, da je zahvalna ruskom predsedniku za odbranu dejtonskih pozicija ne samo Srpske, nego i cele Bosne i Hercegovine.

Željka Cvijanović, koja se zajedno sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom sastala sa Putinom, rekla je da je ruski predsednik pokazao da dobro razume okolnosti u kojima Srpska i srpski narod funkcionišu, prenosi RTRS.

Kako je istakla "jako je važno imati velikog svetskog igrača koji razume koliko je važno očuvati Dejton i dejtonsku poziciju Republike Srpske, ali ne raditi ni protiv koga u BiH".

Prema njenim rečima, Srpska je zahvalna za to što Rusija dosledno brani stavove Republike Srpske u Savetu bezbjednosti UN.

"To je mnogo godina bio jedini glas i jedini način na koji smo mogli da se suprotstavimo raznim fabrikacijama i konstrukcijama koje su pravljenje na račun Republike Srpske i naravno da će narod RS uvek biti zahvalan za tako nešto", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka.

Dodala je da su ona i Dodik sa Putinom razgovarali o nastavku saradnje na ekonomskom planu, o mogućnosti za pojačano ulaganje Rusije kada je reč o Srpskoj, te o unapređenju odnosa Srpske i Rusije u oblastima – kulture, ekonomije, privrede.

Istovremeno, se zahvalila i predsedniku SRbije Aleksandru Vučiću što je upriličio sastanak sa Putinom.

Izvor: RTS

Republika SrpskaŽeljka Cvijanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva