:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2016   16:46

0

362

Ćutanje ne može da rasvetli sudbine nestalih Srba na KiM

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije Veljko Odalović kazao je da svi i dalje ćute i da niko ne radi na procesuiranju zločina koji su počinjeni na Kosovu i Metohiji 1999 godine.

"Već 17 godina nema nikakovog pomaka u rasvetljavanju zločina, koji su se desili na KiM i sve nas brine sudbina kidnapovanih. Danas ćute oni koji treba da rade, da se reši sudbina nestalih. Svi organi vlasti, kosovske institucije, ali i Međunarodna zajednica koja bi trebala najviše da radi na rešavanju i otvaranju istrage o svim zločinima nad Srbima. Mi moramo jače da se motivišemo i da izvršimo pritiske na sve institucije, kako bi pokrenuli istragu i saznali istinu, šta se zapravo desilo sa vašim najmilijima?",kazao je Odalović.

Supruga otetog doktora Andrije Tomanovića, Verica Tomanović rekla je da već 17 godina niko ne ne radi na rasvetljavanju zločina na Kosovu i Metohiji.

"Na ovom svetom mestu Gračanici, uoči velikog praznika Vidovdana, koji obelažavamo u čast stradanja srpskog naroda, okupila nas je tragedija naših članova porodica za kojima bezuspešno tragamo, već 6 205 dana i noći. Proganja nas sudbina naših najmilijih i dalje. Pitamo šta im se dogodilo, da li je od njih neko živ i ko je odgovoran, što danas nisu sa nama? Zašto nijedan život nije spašen i da li smo mi danas dovoljno učinili da se svi nemili događaji rasvetle i da li smo dovoljno uradili da znamo šta se desilo voljenima?, rekla je Tomanovićeva.

Poruka današnje tribine održane u Gračanici je da oni koji ćute progovore, kako bi pomogli da se rasvetli sudbina nestalih Srba na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva