:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 11, 2019   11:57

0

85

CSGS: Po u Kongresu o Vučićevom liderstvu u borbi protiv kriminala

Američka nevladina organizacija „Crime Stoppers Global Solutions“ (CSGS), sa sedištem u Vašingtonu, saopštila je da je kongresmen Ted Po, koji je dugo godina bio na čelu srpskog kokusa, istakao u obraćanju Kongresu liderstvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića u borbi protiv transnacionalnog kriminala.

Navodi se da je kongresmen iz Teksasa, koji je od 2012. do 2018. predsedavao srpskim kokusom, nedavno pohvalio Vučića u saopštenju pred Kongresom SAD.

Kongresmen Po je ohrabrio predsednika Vučića „da nastavi demonstrirati vođstvo i hrabrost koju je do sada pokazao i da ne predvodi svoju zemlju samo u ovom sektoru, već i da bude primer za druge balkanske nacije koje bi išle njegovim stopama“, navodi se u saopštenju koje je Tanjugu uputila ta američka organizacija.

„Crime stoppers“ su u saopštenju priložili govor Poa, republikanskog kongresmena iz Teksasa i kopredsedavajućeg srpskog kokusa u Kongresu, koji je izrazio zadovoljstvo što je Republika Srbija prva zemlja na Balkanu koja je otvorila svoja vrata misiji i timu CSGS.

On je pohvalio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Srbije, zatim ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i Kancelariju premijerke Ane Brnabić zbog interesovanja za rad „Crime Stoppers Global Solutions“ i istraživanje mogućnosti partnerstva, kako bi se uspostavio program borbe protiv transnacionalnog kriminala u Srbiji.

Kongresmen Po je u obraćanju, takođe, pozdravio interesovanje srpskih nevladinih organizacija za program te organizacije, navodeći u svojoj izjavi:

„Drago mi je što mogu da kažem da su od ove početne komunikacije i dijaloga dve srpske nevladine organizacije potpisale sporazume o partnerstvu sa Crime Stoppers Global Solutions, pridruživši se globalnoj borbi protiv terorizma i transnacionalnog kriminala“, navodi Po u govoru datiranom 12. decembra 2018. godine.

Navodi se da je misija CSGS proaktivna borba protiv transnacionalnog kriminala kao što su trgovina ljudima, terorizam, nezakonita trgovina, nelegalno trgovanje oružjem, krijumčarenje narkotika i kibernetički kriminal.

Američka nevladina organizacija navodi da je cilj formiranje lokalne organizacije, kao što je CSGS Srbija, koja bi blisko sarađivala sa vladinim agencijama, građanima, medijima i nevladinim sektorom, u borbi protiv teških transnacionalnih kriminalnih aktivnosti.

„Kao snažnog lidera i visoko cenjenog stručnjaka za američko-srpske odnose, stavovi američkog Kongresmena Teda Poa imaju veliku težinu u našoj vladi – u Kongresu, u Beloj kući i Stejt departmentu“, izjavio je koosnivač i potpredsednik CSGS, DŽim Fuda.

„Čvrsto verujemo da Crime Stoppers Global Solutions, zajedno sa svojim srpskim partnerima, može podržati i pomoći predsedniku Vučiću i njegovoj misiji u borbi protiv terorističkih i transnacionalnih kriminalnih organizacija i zaštititi srpski narod kojem prete i štete njihove aktivnosti“, zaključio je Fuda.

Izvor: Танјуг

VučićTed Poborba protiv kriminala
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva