:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2019   14:14

0

155

Crna Gora: Po treći put odloženo iznošenje završne reči u slučaju "državni udar"

U podgoričkom Višem sudu ponovo je danas odloženo iznošenje završne reče u postupku protiv optuženih za pokušaj terorizma na izborni dan 2016. odine, a na zahtev advokata Boža Milonjića, novog branioca optužene Branke Milić, kojoj se sudi u odsustvu.

Milonjić je, kako je preneo portal RTCG, odlaganje zatražio jer mu je, kako je rekao, potrebno vreme da se upozna sa sudskim spisima i pripremi završne reči.

"Tražim da se pretres odloži iz razloga - Branka Milić je lice kojoj se sudi u odsustvu i sada je faza završnih reči. Potrebno mi je određeno vreme da izvršim uvid u sudske spise i da pripremim završne reči", rekao je Milonjić.

On je saopštio da mu nije namera da prolongira sudski proces koji ionako već dugo traje.

"Svestan sam da su pojedini u pritvoru i da trpe štetu u tom pravcu ako se odloži glavni pretres. Ali zaista ja danas nisam spreman da aktivno učestvujem i pratim glavni pretres, jer želim da zaštitim sebe i kodeks advokatske etike da nepripremljeni ne možemo zastupati nikoga, a i naravno Branku Milić kojoj se sudi u odsustvu", istakao je on.

Na početku suđenja, sudija Suzana Mugoša konstatovala je da suđenju nisu pristupili advokati odbrane Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Nikola Medojević, Nikola Bulatović i Dušan Radosavljević.

Podsećamo, Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je sudu snimak u kojem Saša Sinđelić potvrđuje ono što je govorio pred podgoričkim Višim sudom.

Prethodno je Sinđelić javno u emisiji beogradske tv Hepi izjavio da je bio prinuđen da na suđenju iznosi lažna svedočenja. Advokati odbrane takođe su dostavili video zapise na kojima se vidi da Sinđelić nepoznatim sagovornicima na nepoznatim mestima priča istu priču da je bio prinuđen da lažno svedoči.

Sud je ponovio stav da se u ovoj fazi postupka ne mogu predlagati novi dokazi, već da će predložene snimke ceniti nakon završnih reči.

Izvor: Танјуг

Crna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva