:

:

TV Most

clock

April 26, 2019   12:05

0

199

Čestitke povodom Uskrsa

Povodom Uskrsa čestitke patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju, sveštenstvu i vernicima uputili su brojni zvaničnici.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Uskrs srpskom patrijarhu Irineju i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.

"Uskrs slavimo s nadom u novi početak i s verom u bolje sutra, s verom u život. U godini kada slavimo osam vekova postojanja naše Srpske pravoslavne crkve i naše duhovnosti, moramo više nego ikad stati zajedno u odbrani nacionalnih interesa našeg naroda, bez obzira da li živi u otadžbini ili u rasejanju. Bez obzira na versko ili etničko poreklo, moramo zajednički raditi za dobrobit Srbije i svakog pojedinca u zemlji, zbog sadašnjih i budućih generacija, kaže se u čestitki.

Dačić je podsetio da je Uskrs "vreme ulaganja u zajedništvo i solidarnost, vreme istinskog poštovanja i uvažavanja".

Čestitku je uputila i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. 

"Neka Vaskrs, kao najveći hrišćanski praznik, svima podari mir i blagostanje. Hristos vaskrse!", istakla je Zorana Mihajlović.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović čestitala je Uskrs. 

"Građanima želim da Uskrs provedu sa porodicom, u miru, radosti i dobrom raspoloženju. Neka ovaj hrišćanski praznik - koji je simbol obnovljenog života, duhovnosti, snage i pravednosti, donese zdravlje, blagostanje, ličnu sreću i ukupni društveni i ekonomski napredak za sve građane Srbije", navodi se u čestitki ministarke Joksimović.

Čestiku je uputina i direktorka Kancelarije Vlade Srbije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva