:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2019   16:25

0

38

Brnabićeva sa nemačkom ministarkom o saradnji Vojvodine i Hesena

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ministarkom za evropske i savezne poslove nemačke pokrajine Hesen Lucijom Putrih o daljem unapređenju odnosa i kroz jačanje pokrajinske saradnje između AP Vojvodine i Hesena.

Premijerka je upoznala sagovornicu sa napretkom procesa reformi koje Srbija sprovodi na putu ka članstvu u EU, naročito u oblasti vladavine prava i borbi protiv korupcije.

Ona je dodala da je za Srbiju Nemačka jedan od najvažnijih partnera i na političkom i na ekonomskom planu i ocenila da se ovim vidom proširenja saradnje radi na daljem jačanju odnosa dve zemlje.

Govoreći o zastoju u pregovorima Beograda i Prištine, Brnabićeva je istakla da je Srbija spremna da nastavi dijalog čim budu ukinute takse na uvoz robe iz Srbije i BiH i ocenila da su takvi jednostrani potezi Prištine neprihvatljivi i da ugrožavaju proces normalizacije odnosa i utiču negativno na stabilnost celog regiona.

Ministarka Putrih je izrazila podršku Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i dodala da je važno da i Evropska unija otvorenije pokazuje interes za članstvo Srbije.

Izvor: Танјуг

BrnabićNemačkasaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva