:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 13, 2019   11:15

0

361

Brnabić: Stav Srbije jasan - Priština da povuče takse, pa dijalog

Da bi se nastavio dijalog Beograda i Prištine, Priština mora da povuče odluku o taksama, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i podsetila da je stav Srbije po tom pitanju jasan i neće se menjati.

 

"To je minimum što možemo da tražimo. Srbija je prošle nedelje dala još jedan ogroman signal koliko nam je važna regionalna saradnja time što smo, i pored toga što Priština ne poštuje Cefta sporazum, potpisali roming sporazum, jer je on vazan za građane, privredu i regionalnu saradnju", rekla je Brnabić za TV Prva.

Upitana šta očekuje od sastanka u Nemačkoj 29. aprila, ona je rekla da je zanima da čuje šta evropski zvaničnici imaju da kažu na tu temu.

"Što se mene tiče, kao predsednice Vlade, stav Srbije je jasan i neće se menjati - da bi se nastavio dijalog, Priština mora da povuče odluku o taksama. Hajde da vidimo da li je moguće da oni još jednom probaju da nagovore Prištinu i naprave pritisak da povuče takvu necivilizacijsku odluku, a onda ćemo svakako nastaviti dijalog", rekla je Brnabić.

Izvor: T a n j u g

BrnabićKiMtakseCEFTAdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva