:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 21, 2019   16:44

0

77

Brnabić s predsednikom Republike Palau o saradnji

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa predsednikom Republike Palau Tomi Esang Remengesom, koji boravi u poseti Srbiji, što je ujedno i prva poseta zvaničnika ove republike od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.

Potpisani sporazumi o prijateljstvu i saradnji, u oblasti visokog obrazovanja i naučnih istraživanja, kao i u oblasti omladine i sporta, prema rečima predsednice vlade, otvoriće novi prostor za unapređenje bilateralne saradnje i predstavljaju početni korak u razvoju odnosa naših država.

Predsednik Republike Palau Tomi Remengeso zahvalio je premijerki Brnabić na odluci da Srbija ukine vize za građane ove republike, ističući da će to doprineti boljoj i bržoj komunikaciji i zbližavanju dveju država i njihovih građana.

Izvestio je predsednicu vlade o odluci njegove zemlje da suspenduje sve prethodne odluke u vezi sa pitanjem statusa Kosova, a time i odluku o priznavanju, sve do okončanja dijaloga Beograda i Prištine.

Naveo je da će Republika Palau u budućnosti nastaviti da podržava dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, u cilju pronalaženja trajnog i kompromisnog rešenja.

Premijerka Brnabić zahvalila je predsedniku Remengesou na ovoj odluci, i izrazila očekivanje da će se dijalog Beograda i Prištine nastaviti kada za to budu stvoreni neophodni uslovi.

Brnabić i Remengeso razgovarali su i o imenovanjima ambasadora, kao neophodnom koraku za intenziviranje saradnje dve zemlje u budućnosti.

Izvor: Танјуг

BrnabićPalauSrbijasaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva