:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 19, 2019   18:43

0

73

AMSS: Na put ne kretati bez zimske opreme

Svi putevi prema zimskim turističkim centrima su prohodni, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Mokri ili snegom prekriveni kolovozi znatno otežavaju vožnju, pa se vozačima savetuje da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Uprave granične policije, nema zadržavanja na graničnim prelazima, sem na Bogojevu, gde se na izlazu iz naše zemlje čeka oko 60 minuta.

Auto-moto savez podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni. U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu. U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.

Izvor: Танјуг

AMSSSaobraćaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva