:

:

TV Most

clock

Avgust 30, 2018   08:35

0

121

Zvizdić: Priče o promeni granica štetne i opasne


Denis Zvizdić je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da je takva priča, osim toga, u potpunoj suprotnosti sa međunarodnim standardima, sa suštinskim ciljevima Evropske strategije proširenja do 2025. godine i sa daljim razvojem regionalnih odnosa i smernicama Deklaracije o razvoju dobrosusedskih i regionalnih odnosa potpisanih pre nekoliko meseci u Londonu, prenosi Fena.




Zvizdić je takođe rekao da se oni koji zagovaraju demarkaciju po etničkim linijama sasvim sigurno ne zalažu za očuvanje mira i stabilnosti na prostoru Zapadnog Balkana.



"Ja mislim da je rešenje u sasvim drugom modelu ili sasvim drugom pravcu i zbog toga ja pozivam naše susede Hrvatsku i Srbiju da potpišemo ugovor o granici kao što smo to uradili sa Crnom Gorom. Da sa Hrvatskom ratifikujemo Ugovor o granici i odredimo međunarodni koridor do otvorenog mora a da sa Srbijom potpišemo Ugovor o granici na bazi međunarodno utvrđene granice iz 1991 godine", rekao je Zvizdić.



Dodao je da će se time ustvari pokazati "verodostojnost naših izjava kada govorimo o poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta".



"Time ćemo i unaprediti našu međusobnu saradnju i jačanje našeg poverenja, jačanje procesa pomirenja i, naravno, jačanje ukupne regionalne saradnje na prostoru Zapadnog Balkana, rekao je Zvizdić.




 


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva