:

:

TV Most

clock

Mart 18, 2018   12:05

0

180

Zvezda na pauzu sa plus 12 bodova, Spartak bolji od Rada


U izuzetno borbenoj utakmici, po teškom terenu, crveno-beli su slomili otpor domaćina u nastavku, golovima Luke Adžića iz slobodnog udarca u 65. i El Fardua Bena u 76. minutu.



Zvezda će reprezentativnu pauzu provesti sa 12 bodova više od Partizana.



Crvena zvezda je od prvog minuta napadala kao da je 85. minut u toku. Nije bilo oklevanja, nije bilo strpljivog građenja napada; crveno-beli su direktno napadali gol Mačve koja sve do 45. minuta nije uspela ni da priđe golu Milana Borjana.


Zvezda je izborila veliki broj kornera, i nakon svakog od njih stvarala se velika gužva pred golom Puletića. Stavka po kojoj Mačva svakako zaslužuje pohvalu je i način na koji se branila u samom kaznenom prostoru, jer su često uspevali da spreče fudbalere Zvezde da sprovedu loptu do gola. Ali, bilo je prilika.



Krstičić je glavom „tukao" preko gola, Babić je takođe pokušao glavom ali je lopta zaustavljena na gol liniji. Adžić i Pešić su probijali po bokovima, ali promene rezultata nije bilo. Promene nije bilo ni u nadoknadi vremena prvog dela igre, kada je na momenat zaspala Zvezdina odbrana, a to umalo iskoristio Gavrić koji je uspeo da prevari Borjana, ali ne i Le Taleka; Francuz je ponovo sa gol linije uspeo da izbaci loptu, kao i pre četiri dana.



Pritisak se Crvenoj zvezdi napokon isplatio u 65. minutu. Aleksandar Pešić je izborio jedan u nizu slobodnih udaraca. Loptu je, kao i jednom prilikom u prvom delu igre namestio Luka Adžić, ali ovoga puta je gađao dalji ugao i uspeo da smesti loptu uz samu stativu gola.



Deset minuta nakon vođstva, mreža Mačve zatresla se po drugi put. Posle još jednog kornera, loptu je sačekao Pešić i uputio zaista sjajnu asistenciju glavom ka Benu koji je primirio loptu i potom je spretno sproveo u mrežu.



Crveno-beli su do kraja utakmice uspeli da primire igru i sačuvaju prednost od dva gola. Na taj način osvojena su tri boda kojima je prekinuda serija od dve utakmice bez pobede.



Sledi prvenstvena pauza, a naredna utakmica Crvene zvezde biće odigrana u Lučanima.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva