:

:

TV Most

clock

Mart 14, 2018   12:05

0

233

Zurof uputio pismo Kitarovićevoj: Zar se ponosite Pavelićem?


Efraim Zurof, navodi da je zgrožen izjavama koje je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović dala tokom posete Argentini, kada je poručila da je ponosna na sve generacije Hrvata koje su došle u tu zemlju.


"Prema hrvatskom portalu Indeks, rekli ste da ste 'ponosni na sve generacije Hrvata koje su došle u Argentinu'. Ako je to tačno, očigledno ste ponosni i na zloglasne ustaške ratne zločince poput Ante Pavelića, Eugena Dide Kvaternika, Dinka Šakića, Nade Šakić, Ive Rojnice, Vinka Nikolića i Franje Nevistića, da samo nabrojimo neke od ustaša koji su pobegli u Argentinu da bi izbegli kaznu i koji su 'delili sudbinu svog naroda tokom bivšeg jugoslovenskog komunističkog režima'", naveo je Zurof.


Dodaje da je takva izjava prikrivanje zločina ustaškog režima u NDH.


"Takva izjava je, obično prikrivanje jezivih zločina ustaškog režima u NDH i strašna uvreda žrtvama, njihovim porodicama i onima koji su se borili protiv njega", napisao je Zurof.


Ranije danas je i šef Kluba zastupnika opozicionog SDP-a Arsen Bauk oštro osudio izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grbar Kitarović da su mnogi Hrvati upravo u Argentini našli prostor slobode.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva