:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2018   20:00

0

201

Zurof: Tompson nigde ne bi trebalo da bude počasni gost


U izjavi glavnog lovca na naciste i direktora za poslove istočne Evrope, dr Efraima Zurofa, Centar je primetio, prenosi Indeks, da je Tompson poznat po pesmama koje pozivaju na ubijanje Srba i koje su nostalgično povezane sa zloglasnim hrvatskim koncentracionim logorom Jasenovcem i pridruženim mu ženskim logorom Starom Gradiškom.


"Pozivanje Perkovića da peva na takvoj masovnoj proslavi, na kojoj se, prema planu, nisu trebali pojaviti nikakvi političari ni izvođači, njegovim fašističkim pogledima daje legitimitet kakav ne zaslužuju", poručili su iz Centra uz pripadajuću poruku Efraima Zurofa.


 


Marko Perković, navodi Zurof, nije propustio nijednu priliku da pošalje svoje poruke mržnje i nije slučajno da se "brojni ljudi pojavljuju na njegovim koncertima u ustaškim uniformama" i/ili izvode ustaški pozdrav".


 


"On nigde ne bi trebao da bude počasni gost, ponajmanje na najvećem okupljanju u istoriji demokratske Hrvatske na kojem se slavi izvrstan sportski uspjeh. Luka Modrić možda je zaista zaslužio da bude najbolji igrač Svetskog prvenstva, ali zbog pozivanja Tompsona da peva, zaslužio je crveni karton", zaključio je Zurof.


 


Perković se u ponedeljak na dočeku popeo u otvoreni autobus koji je vozio hrvatske fudbalere sa aerodoroma, tvrdeći da su ga oni pozvali da im se pridruži, a nakon toga je otpevao nekoliko pesama na Trgu Bana Jelačića gde je održana centralna proslava.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva