:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2015   12:05

0

124

Žurka sa pričom u Kosovskoj Mitrovici

Pred prepunom salom Mitrovačkog dvora, glumci – članovi Kluba “Budi muško”, inače srednjoškolci, kroz humor i maštovito osmišljen scenario, pokazali su prisutnima gde mladi izlaze , sa kakvim se iskušenjima i problemima sreću.

Predstava “Žurka sa pričom” imala je za cilj da pokaže šta mladi slušaju, šta čitaju, i ko su im nametnuti uzori. Kroz listu pesama čiji tekstovi govore o opijanju, narkomaniji, a novac postavljaju na pijedestal, javnosti je skrenuta pažnja na pogubni uticaj ovakvog sistema vrednosti po mlade naraštaje.
Bojan Gusnić već je nezaobilazni deo glumačke ekipe svake predstave. On ističe da su aktivnosti u Sinergiji promenile njegovu svest i njegov stav po mnogim pitanjima, kao i da se trudi da to znanje prenese na ljude oko sebe.

“Promenio sam pogled na Kosovsku Mitrovicu. Postoje tri kluba koja su svakog petka upsinjena tučom, alkoholom i drogom. Promenio sam sebe. Sada ću radije izaći sa prijateljima na neka druga mesta, gde se veče ne završava tučama”, kaže Gusnić.

Tijana Mihajlović u “Sinergiji” je tri godine. Smatra da predstavamaiI drugim aktivnostima, članovi kluba mogu zajedno da utiču na stavove svoje generacije I predoče im opasnosti koje ih čekaju ukoliko se vode pogrešnim vrednostima.

“Radimo puno. Imamo predstave i treninge. Nadam se da utičemo na mišljenje mladih. Moramo sami da izgradimo stavove i ne smemo da dozvolimo da mediji utiču na nas”, poručuje Mihajlovićeva.

Programski direktor “Sinergije” Stefan Veljković zadovoljan je uspehom predstave. On kaže da je kroz Sinergiju prošao veliki broj mladih ljudi, koji su na svoj način pokušali da utiču na vršnjake.

“Ovo je ogroman uspeh, jer je sala bila puna I 50-ak ljudi je stajalo sa strane. Smatramo da smo postigli veliku uspeh, jer ne samo da smo uticali na mlade ljude, već Ii na njihove roditelje. Za sve ovo vreme postojanja, kroz “Sinergiju” je prošlo oko 700 mladih ljudi, a održano je preko 10 hiljada radionica”, naglasio je Veljković.

“Sinergija” sprovodi niz aktivnosti, od predstava, preko radionica o štetnom uticaju alkolizma, narkomanije i nasilja, do radionica o rodnoj ravnopravnosti. ÄŒinjenice govore više od reči. Nasilje u Tehničkoj školi Mihailo Petrović Alas smanjeno je za 65%. Ovaj podatak dovoljno govori o posvećenosti i želji svih članova organizacije da se mladima pokaže pravi put.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva