:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Avgust 16, 2018   08:01

0

112

Zukorlić:Podrška Vučiću za KiM,objasniti razgraničenje


"Potrebno je da predsednik razjasni šta znači razgraničenje. To može da bude i priznavanje postojećih granica, definisanje odnosa, ali može značiti i promenu granica. Ovo poslednje je najrizičnije, jer nigde u svetu, a posebno na Balkanu, nemamo ozbiljnijih primera da je do promene granica došlo bez sukoba", naveo je Zukorlić.



"Teorijski su moguće promene granica uz dogovor obe strane, ali ovde imate i zainteresovanost međunarodnih sila, dakle, to nije samo bilateralno pitanje i bio bih veoma oprezan. Nije loše imati više predloga kojima bi se prišlo mirno i bez gorčine. U svakom slučaju, Vučić ima moju podršku u rešavanju kosovskog pitanja", rekao je Zukorlić u intervjuu za "Kurir". 

On smatra da uopšte nije dobro da se predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjašnjava o Kosovu, jer kako kaže, preti da će da ruši Bosnu i da je deli. 

"Dakle, čovek koji sebi dopusti taj nivo šovinizma i neozbiljnosti nije dobro da učestvuje u bilo kojoj ozbiljnoj temi, jer samo doliva ulje na vatru. Uključivanje Dodika je destruktivno", kaže Zukorlić, podsećajući na Dodikovu "šovinističku izjavu koja je uvredila verska osećanja muslimana - kako muslimani arlauču sa džamija".


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva