:

:

TV Most

Foto: Tanjug (arhiva)

clock

Septembar 28, 2015   12:05

0

116

ZSO će biti formirana na vreme

Šef kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je, uprkos mnogim neslaganjima sa šeficom kosovskog pregovaračkog tima Editom Tahiri, uveren da će ZSO biti formirana kako je dogovoreno i da će kosovska vlada uskoro izdati dekret kojim će to biti omogućeno.

Tahiri je kazala da je važno da se ispune sve odredbe Briselskog sporazuma i da će dan kada bude formirana ZSO biti i dan kada će biti uklonjene sve "paralelne strukture" koje Srbija ima na Kosovu.

Izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister, koji je takođe učestvovao na večerašnjoj tribini u organizaciji Fondacija Konrad Adenauer, naglasio je važnost primene svega što je dogovoreno kako bi se poglavlje 35 pregovaračkog procesa pristupanja EU otvorilo pre kraja godine.

Upitana kada će posetiti Beograd, s obzirom da je Đurić već više puta boravio na Kosovu, Tahiri je odgovorila da to neće učiniti dok Srbija ne prizna Kosovo.

"Idu drugi politički lideri, ne moram i ja", kazala je Tahiri, izražavajući očekivanje da će vremenom doći do potpune normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva