:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2017   12:05

0

193

Zoranov brk Peletu za doktora Vasu u "Hipnozi jedne ljubavi"



Briljatna priča Dušana Kovačevića, našeg najvećeg saveremenog dramskog pisca, koju nam je na scenu doneo ansambl Zvezdara teatra, izazvala je ovacije publike.



Komad „Hipnoza jedne ljubavi" govori o "ljubavi prema bližnjima i zemlji, kojoj dugujemo sve što imamo", kako kaže i sam pisac i reditelj predstave. To je priča o životu u planini dve porodice čija su deca u inostranstvu ili se spremaju da odu. Ali i ljubavi izmedju devojke iz te i takve sredine i mladića iz svemira.



Dragan Petrović dobio je Zoranov brk za tumačenje uloge doktora Vase, a publikaje ovacijama, dugotrajnim aplauzom i povicima "bravo" ispratila glumce sa scene.



- Dušan Kovačević ne odustaje od svog stila, on je tvrdoglav i uporan i istrajava u tom svom žanru. Nama je bilo strašno zanimljivo da vidimo taj novi tekst, a od decembra prošle godine odigrali smo ga preko 50 puta -rekao je Dragan Petrović nakon predstave.



O radu na samom komadu Petrović kaže da mu je bilo zadovoljstvo raditi sa kolegama.



- To su moji nekadašnji studenti. Ja inače imam dva brka i mogli su nekom od njih da daju, jer su i oni učestvovali u toj zajedničkoj hipnozi i publike i nas na sceni - kazao je on.



Odluku žirija, kao i činjenicu da je ušao u najuži krug za nagradu "Dana Zorana Radmilovića", Pele komentariše rečima da voli da dobija nagrade.



- Svako voli da bude pohvaljen, ali se unapred ne nadam. Miran sam što se toga tiče i nisam baš nešto ustreptao - rekao je on i uz smeh kazao da voli da dobija nagrade, naročito kad su novčane, i da tada ustrepti.



Pozorišni Dani "Zorana Radmilovića" biće završeni danas dodelom nagrada za najboljeg glumca, najbolju predstavu, po oceni publike i nagrade za vizuelni identitet. Poslednjeg dana studenti Fakulteta savremenih umetnosti iz Beograda, u klasi profesora Božidara DJurovića i docenta Hadži-Nenada Maričića, izvešće predstavu "Biti Il ne biti" po tekstu Viljema Šekspira.



U večernjem terminu glumci zaječarskog teatra izvešće premijerno komad "Krađa, svadja itd." po tekstu i u režiji Miroljuba Rikija Nedovića.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva