:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2017   12:05

0

131

Zorana Mihajlović sa kineskim zvaničnicima o Koridoru 11

Zorana Mihajlović je razgovarala sa predstavnicima "Šandong haj spid" grupe i ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom o radovima na izgradnji dve deonice Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra.

"Očekujemo od glavnog izvođača da posveti veću pažnju kontroli i izboru podizvođača i da maksimalno iskoristi građevinsku sezonu koja je u punom jeku", istakla je Mihajlovićeva, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlovićeva je rekla da su inženjeri iz ministarstva u poslednjih godinu dana svakodnevno na terenu upravo da bi se ispoštovali kvalitet i rok.

"Mislimo da može brže, a stanje na terenu pokazuje da glavni izvođač i podizvođači moraju da pojačaju radove", rekla je ministarka.

Ukupna vrednost zajedničkih projekata Srbije i Kine u oblasti infrastrukture, planiranih i aktuelnih, prema njenim rečima, veća je od pet milijardi evra.

"Do sada smo imali veoma dobro iskustvo sa gotovo svim kineskim kompanijama", dodala je Mihajlovićeva.

Ambasador Li je rekao da kineska vlada i Ambasada Kine u Beogradu pažljivo prate kako teku radovi na Koridoru 11, koje izvode kineske kompanije.

Dodao je da kompanija "Šandong" ima nameru da dalje razvija poslovne aktivnosti u Srbiji.

"Očekujem da obe strane učine sve da se posao završi u ugovorenom roku i u traženom kvalitetu, jer je investicija rezultat sporazuma naše dve države i dve vlade", rekao je Li.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva