:

:

TV Most

Foto: ZOO u Jagodini

clock

April 10, 2015   12:05

0

191

ZOO u Jagodini radi na Vaskrs

I Turistički kompleks će raditi puno radno vreme, od 9 do 20 sati, uključujući i razgledanje Akva parka, a cene će biti kao i ostalim danima, dodala je Ðorđević.

Ulaz u Muzej voštanih figura za decu do sedam godina je besplatna, od sedam do 12 godina je 100 dinara a preko 12 i za odrasle 150 dinara. Za ekskurzije i organizovane grupe 100 dinara.

Ulaz u ZOO vrt je za decu do pet godina besplatan, od pet do 12 godina 150 dinara, preko 12 godina i za odrasle 200 dinara, ekskurzije i koletivno organizivane posete 150 dinara.

Muzej voštanih figura u Jagodini osnovan je 29.aprila 2008. godine. Sadrži preko 30 figura iz političkog, istorijskog i kulturnog života Srba, među kojima su i figure patrijarha Pavla, Svetog Save, Vuka Karadžića, Kradajorđa, Njegoša, kralja Petra I, Desanke Maksimović, Ive Andrića, Nikole Tesle, maršala Tita, Slobodana Miloševića, Zorana Ðinđića, Vojislava Koštunice, Vuka Bojovića...

Tu su i orginalni kostimi, oružje, kopije retkih knjiga, ratne zastave, kocije kralja Milana i drugi predmeti iz vremena i okruženja u kome su velikani Srbije, čije su figure u muzeju, živeli i radili.

ZOO vrt je otvoren pre devet godina, ima oko 80 vrsta životinja sa blizu 400 primeraka, sa ne računajući ptice i ribe, sa svih kontinenata. U krugu ZOO je lep restoran za odmor, kiosci za prodaju suvenira i dr.

ZOO se nalazi u kompleksu "Potok" Ðurđevo brdo, u kome nema saobraćaja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva