Vesti
Značajna podrška Evropskog centra za poglavlja 19 i 23

12:11, 13.09.2017

|

Izvor: FoNet

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorom Evropskog centra za socijalnu politiku i istraživanje Kaijem Lajhsenringom o procesu pristupnih pregovora sa Evropskom Unijom i poglavljima 19 i 23, kao i o saradnji u primeni otvorenog metoda koordinacije u okviru socijalne politike.
Foto Tanjug
Srbiji bi veoma značila i podrška Evropskog Centra u procesu pristupnih pregovora sa Evropskom Unijom, posebno kada je
reč o poglavljima 19 i 23, a koja se tiču socijalne politike, zapošljavanja i pravosuđa i osnovnih prava, rekao je Đorđević, koji u Beču učestvuje na Forumu za bezbednosnu saradnju OEBS.

Jedna od tema razgovora bila je i unapređenje saradnje dve institucije na osnovu potpisanog Memoranduma o razumevanju.

„Memorandum o saradnji koji smo zaključili sa Evropskim centrom u junu prošle godine je odlična polazna osnova za dalji razvoj našeg zajedničkog rada“, rekao je Đorđević i naglasio da je Ministarstvo otvoreno i za druge predloge projekata na kojima bi mogli zajedno da konkurišu u narednom periodu.

Lajhsenring je rekao da će Centar nastaviti saradnju u okviru postojećih i započinjanju novih projekata sa Ministarstvom za rad.

Đorđević je izrazio želju da se uspostavi redovna komunikacija i saradnja Ministarstva sa istraživačkim centrima iz zemalja Evropske Unije koji se bave analizama i istraživanjima u oblastima socijalne politike, zapošljavanja, radnog prava i ostalih srodnih tema.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design