:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2018   09:50

0

202

Zlatiborci dobili dozvolu za treću fazu gondole


Radovi će obuhvatiti podizanje 19 nosećih stuboa od početne stanice u centru Zlatibora do međustanice na polovini trase prema Torniku.



Ovom dozvolom, poručili su iz Čajetine, rešen je problem koji je usporio realizaciju investicije vredne 13 miliona evra koju opština finansira iz svog budžeta.

Najaduža gondola na svetu gradi se u pet faza. Prve dve su završene, za treću je dobijena građevinska dozvola, a čeka se saglasnost za preostale dve.- Opština je kao investitor rešila imovinsko pravne odnose na kompletnoj trasi gondole, ali administrativne procedure upisa prava ulaska u posed radi privođenja nameni i izgradnja gondole u Službi za katastar nepokretnosti značajno su usporile proceduru izdavanja dozvole koju smo dobili. Slična situacija ponavlja se i sa preostale dve faze gde se administativni problemi u RGZ prepliću sa tužbama i žalbama koje se ulažu samo zbog formalnih razloga - kaže Bojana Božanić, direktorka JP "Golg gondola Zlatibor"



Po njenim rečima, Ministarstvo građevinarstva, posle početnog nepoverenja, pružilo je značajnu podršku u pripremi dokumentacije i rešavanju pojedinih problema.


Izvor: Blic

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva