:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 15, 2015   12:05

0

117

Živković ne može u skupštinu zbog mere udaljenja

Time je Gojkovićeva odgovorila na molbu Živkovićevog kolege Vladimira Pavićevća da, kako je rekao, poštujući Ustav omogući ŽIvkoviću da ispunjava svoje dužnosti u skupštini.

Pavićević je na prvoj sednici vanrednog zasedanja rekao da je njegov kolega i stranački šef Živković pokušao danas da uđe u skupštinu, ali da mu je to onemogućeno.

„Živković je bespravno sprečen da uđe u zgrađu skupštine i ne postoji bilo koji dokument u obliku rešenja ili bilo kakve odluke skupštine kojom bi se to opravdalo“, rekao je Pavićević.

Gojković je podsetila Pavićevića na sednicu na kojoj je Živković izneo uvrede tada predsedavajućem Igoru Bečiću, koji mu je zatim izrekao više opomena, među kojima je i udaljenje sa sednice.

„Ne piše se nikav otpravak takve odluke i izračena je finansijska kazna, a Poslovnik je predvideo da se mera udaljenja sa sednice računa od dana donošenja te odluke u trajanju od 20 radnih dana u zasedanju“, pojasnila je Gojković.

Ona je poručila da je „nekoliko dana prošlo i da se Živković sptrpi i za to vreme razmisli o svom poštovanju parlamenta“.

Izvor: Tanjug

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva