:

:

TV Most

clock

April 15, 2015   12:05

0

175

Živanović:Hadžić dolazi u Srbiju radi oporavka

Živanović je rekao da Hadžić ima tumor na mozgu, da je moguća samo palijativna terapija kojom bi se usporilo napredovanje bolesti, a da bi u maju trebalo da se obavi kontrola zdravstvenog stanja i dalji postupak.

Hadžićev branilac je na TV Pink najavio da bi bivši predsednik RSK trebalo oko 22.30 časova da bude u Beogradu, posle čega će biti prebačen u njegov stan u Novom Sadu.

Živanović je podsetio da su Hadžiću postavljeni uslovi da stalno boravi u Novom Sadu, da ga svakodnevno posećuje srpska policija, da ne komunicira sa medijima i ne kontaktira sa žrtvama i svedocima.

Hadžićev branilac je dodao da u ovom trenutku Haški tribunal i dalje odlučuje o zahtevu tužilaštva, koje traži da se postupak protiv Hadžića nastavi i da se očekuje ta odluka.

Ministar rada, zapošljavanja socijalne politike i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da mu je drago što je Haški tribunal odlučio da optuženika Gorana Hadžića pusti na privremenu slobodu.

"Mogli su i ranije da ga puste, očigledno je čovek teško bolestan i ovo je prilika da mu bar malo popravimo zdravstveno stanje", rekao je Vulin novinarima u Palati Srbija.

Inače, dokazak Hadžića u Beograd najavljen je za večeras.

Na pitanje novinara o zahtevima Haškog tribunala vezanim za lidera radikala Vojislava Šešelja, Vulin je kazao da Vlada Srbije čeka nalaze o njegovom zdravstvevnom stanju, te da će tek tada zauzeti stav o tim zahtevima.

Ministar je ponovio da o tom tribunalu "ne misli dobro", da je Šešelj pušten na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga, kao i da u Hag može biti vraćen samo ako mu se zdravstveno stanje značajno popravilo.

Haški tribunal prihvatio je žalbu Hadžića osumnjičenog za ratne zločine i doneo odluku o njegovom puštanju na privremenu slobodu, a bivši predsednik RSK treba da se vrati u Hag do kraja maja, saopšteno je ranije iz Tribunala.

Hadžić je optužen za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj od 1991. do 1995., a uhapšen je u julu 2011. na Fruškoj gori i izručen Tribunalu, gde se prilikom prvog pojavljivanja pred sudom izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

Suđenje mu je počelo 16. oktobra 2012., a tužilaštvo je 9. aprila prošle godine završilo iznošenje dokaza. Izvođenje dokaza odbrane počelo je u julu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva