:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2017   12:05

0

128

Živaljević: Moje prisustvo u Sobranju nije bilo tajno

"Moje prisustvo u Sobranju nije bilo ni tajno ni skriveno. Moja misija nije bila niti tajna, niti nedobronamerna, a povrh svega makedonske službe su bile upućene", rekao je Živaljević za Tanjug u prvom oraćanju javnosti od tih događaja.

Istakao je da je za boravak u Sobranju dobio odobrenje savetnika za bezbednost predsednika Makedonije Siniše Aleksovskog.

"Taj čovek je znao za razlog mog boravka tamo i o tome je bio obavešten. Moja misija tamo nije bila tajna i bila je dobronamerna u odnosu na bezbednost Makedonije, u kontekstu saradnje koju imamo sa bezbednosnim službama Makedonije", naveo je Živaljević.

Kako je dodao, saopštenje VMRO-DPMNE namerno preskače instancu predsednika Republike.

"Moje prijavljivanje za aktivnost te večeri, 27. aprila, bilo je usmereno na sam Kabinet predsednika i njegovog savetnika za bezbednost", izjavio je Živaljević.

Makedonski VMRO-DPMNE je negirao tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su pojedine makedonske institucije dale odobrenje srpskom diplomati Goranu Živaljeviću da uđe u parlament Makedonije tokom incidenta u Sobranju posle održanih parlamentarnih izbora krajem aprila.

VMRNO-DPMNE je tada bila vladajuća stranka.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva