:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2018   12:05

0

169

Zimski uslovi vožnje


Tokom dana očekuju se kiša i susnežica, a na severu i istoku zemlje sneg, uz povećanje visine snežnog pokrivača.



Zbog snega na kolovozu, i mogućih manjih snežnih nanosa posebno u istočnim krajevima Srbije, vozače očekuje usporena vožnja.



Sneg nije uticao na prohodnost puteva, dobroj prohodnosti doprinele su i neprestane intervencije putara, ističe se u saopštenju.



Oprezna vožnja neophodna je u višim predelima Ivanjice, kao i na prevojima Popadija, Tresibaba i Čestobrodica. Zbog magle budite oprezni na području Zlatibora, Požege, Kopaonika i Crnog Vrha, a sa sumaglicom treba računati po kotlinama zapadne i južne Morave, pored Dunava i Save.



Ono što je karakteristično za ovakve vremenske uslove su i učestali odroni, najviše duž Đerdapske magistrale ali i na ostalim putevima koji vode kroz useke i klisure.



Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.



Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.



Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, dodaje se u saopštenju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva