:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

clock

Februar 09, 2018   12:05

0

176

Zimske olimpijske igre svečano otvorene u Pjončangu


Najznačajniji sportski događaj ove godine, pored Svetskog prvenstva u Rusiji u fudbalu, ceremonijom na krcatom Olimpijskom stadionu u Pjončangu, uz vatromet i specijalni program, otvorene su Igre na kojima će biti organizovana 102 takmičenja u 15 sportova, uz učešće 2.925 sportista iz 92 nacionalna komiteta.Zastavu Srbije na predstavljanju ZOI nosila je najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović.


Događaju su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i srpski tim na ZOI na čelu sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem.


Zimske olimpijske igre, na kojima će Srbiju predstavljati još Marko Stevović, Marko Vukićević (alpsko skijanje) i Damir Rastić (nordijsko skijanje), traju do 25. februara.


Zanimljivo je da su ZOI "spojile" Severnu i Južnu Koreju, zemlje u sukobu više od pola veka, nakon što su se na ceremoniji rukovali Kim Jo Džong, sestra severnokorejskoj lidera Kim Džon Una i predsednik Južne Koreje Mun Džae-in.


CAS odbacio žalbe 47 ruskih sportista


Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbacio je žalbe 47 ruskih sportista i trenera protiv zabrane nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.


Oni su tvrdili da ih je Međunarodni olimpijski komitet nepravedno isključio sa Olimpijskih igara, pa će Rusiju predstavljati 169 sportista u Pjončangu i to kao nezavisni, pod olimpijskom himnom i zastavom.


Zamenik premijera Rusije Vitali Mutko razočaran je odlukom CAS, ali i poručio da je ona razumljiva.


"Teško je bilo CAS-u da donese drugačiju odluku zbog velikog pritiska. U suprotnom bi bilo veliko iznenađenje", rekao je Mutko, a prenosi BBC.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva