:

:

TV Most

clock

Januar 03, 2016   12:05

0

179

Zimska služba ne staje, poziv na strpljenje

"Za 12 sati je već utrošeno 775,43 tona soli, 252,66 tona mešavine i 3780 kilograma kalcijum hlorida koji se baca, kada je temperatura niža od minus 5 stepeni", rekao je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

Kako je naveo, uprkos naporima, košava, čija je brzina šest metara u sekundi, a sa udarima do 17 metara u sekundi, ponovo nanese sneg na ulice čim bude očišćen. "Slično je bilo u Banatu 2013. godine kada je mali sneg napravio velike smetove i zavejao puteve. To je prirodna nepogoda sa kojom moramo da se borimo i zato molimo građane za strpljenje", rekao je Vesić.

Istakao je i da su radnici Beograd puta svojim radom obezbedili da sve linije gradskog prevoza rade, kao i da nijedna linija nije danas skraćena, što je, ističe, prvi prioritet.

"Prema informacijama koje imam, sneg će padati noćas do 22 sata, pa ujutru kraće vreme ponovo kada će snežne padavine prestati. Košava će duvati do prekosutra ujutru. Iskoristićemo noć da sve ulice kojima saobraća gradski prevoz budu ocišćene za jutarnje polaske", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u ponedeljak tokom dana sneg će preći u ledenu kišu, koja je mnogo opasnija i koja može da prouzrokuje više problema u vožnji.

"Zato molim građane da narednih dana budu veoma oprezni, da koriste gradski prevoz i da ne koriste privatna vozila ako ne moraju, ili ako nisu iskusni vozači", naglasio je gradski menadžer.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva