:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2015   12:05

0

175

Zeri:Slabe ocene vladi povodom sto dana

Sto dana vlade Ise Mustafe obelezili su od samog starta veliki javni pritisak za razrešenje ministra Jablanovića koji je, kako piše dnevnik, uvredio majke Đakovice.Ta izjava je za posledicu imala masovne proteste koji su za rezultat imali razrešenje ministra.

Premijer Isa Mustafa je bio na meti kritika i zbog masovne migracije Albanaca.Teško socialno stanje, velika nezaposlenost, nedostatak perspektive i mnogo druga pitanja su primorali oko 200 hiljada kosovskih stanovnika da napuste Kosovo.

Međutim izazovi sa premijera pokrajinske vlade se ne završavaju na tome jer se očekuje da se Mustafa suoči sa velikim izazovom - formiranjem Specijalnog suda.

Bivši predsednik skupštine Kosova Jakup Krasnići je rekao za “Zeri” da tokom tri meseca vladanja ništa nije urađeno i ocenio da je to samo nastavak lošeg rada prethodne vlade.

Kritike na racun vlade je izrekao i poslanik Samoopredelenja Redžep Selimi je povodom sto dana vlade ocenio kao loše vladanje dvojke Mustafa - Tači.

I potpredsednik ABK Ahmet Isufi je rekao da je sto dana rada vlade bilo veoma loše s obzirom da i dalje u skupstini Kosova nije stigao plan i program vlade Kosova.

Analiticar Halil Matosi kaze da vladu Mustafe čeka težak izazov formiranja Specijalnog suda, ocenivši će ova vlada veoma teško sačuvati unutrašnju stabilnost nakon osnivanja toga suda.

Portparol vlade Kosova Arban Abrasi nije hteo da se izjašnava o sto dana, naglasivši da će vlada uskoro izaći u javnost sa izveštajem o radu, piše Zeri.

Izvor: Tanjug

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva