:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Mart 08, 2015   12:05

0

224

Žena je uvek bila borac

„Pre 1999.godine bilo je mnogo više radnih mesta i samim tim su žene imale više mogućnosti za zapošljavanje, nego danas kada se u nedostatku posla, žene često žrtvuju i teže ka tome da je bolje da se zaposli suprug ili sin, nego ona sama što je donekle i razumljivo“, rekla je Đorić i istakla da je žena uvek bila ta, koja je podnosila žrtvu kako bi muški članovi porodice imali neke bolje uslove.

Žena je uvek bila borac kada je porodica u pitanju i ona će se uvek truditi da na sve moguće načine obezbedi što bolje uslove za svoju porodicu, ističe Gordana Đorić i naglašava da je žena na prostoru Kosova i Metohije uvek bila hrabra.

„Moram da dam priznanje našoj ženi jer je i pod najtežim uslovima ona uspela da se izbori za neki bolji život. Nadamo se da će naši muškarci napokon shvatiti da žena samo može da im bude podrška i u politici i na radnom mestu, jer je žena mnogo više odgovornija za posao koji radi, kao što je odgovornija i za porodicu. Ženama bi trebalo da bude pružena šansa da budu prihvaćene kao partneri i neko ko je tu da pomogne a ne da na žene gledaju kao na konkurenciju. Tek kada to naši muškarci shvate, onda će se promeniti taj odnos i u politici i na radnim mestima“.

Mnoge žene ne mogu da se izbore za neke stvari za koje smatraju da mogu mnogo bolje da urade nego neki muškarci. Postoji primer da se mnoge žene, iz straha da ne budu odbačene od strane porodicea, odriču nasledstva. Na žalost, i u današnje vreme postoje žene koje su žrtve nasilja.

„Nezamisliva je činjenica da mnoge žene trpe nasilje u porodici, a takođe je užasna činjenica da takve žene nemaju podršku roditelja. Ja bih takvim ženama poručila da, najpre, poštuju sebe i druge ljude i da ne dozvole da budu u situaciji da se bilo ko nad njima iživljava na bilo koji način. Svaka žena trba da živi na način na koji njoj odgovara,pri tom ne praveći štetu svojim ukućanima i treba da radi stvari kojima je ispunjena i koje voli“, naglašava Đorićeva.

Predsednica Udruženja žena „Avenija“ je izrazila žaljenje što nema više žena na mestima na kojima se odlučuje.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva