Vesti
Zemljotresi u Crnoj Gori i Makedoniji

11:34, 18.06.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Nije pričinjena materijalna šteta u zemljotresu jačine 3,8 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio Crnu Goru. Dva zemljotresa umerene jačine uzdrmala su i Ohridsku oblast u Makedoniji.
Zemljotres je registrovan u 9.54 časova sa epicentrom pet kilometara južno od Drenovštice, saopštio je seizmološki zavod Crne Gore, javljaju Vijesti.

Jačina ovog zemljotresa u žarištu iznosila je 3,8 jedinica Rihterove skale. Žarište zemljotresa locirano je na dubini od 12 kilometara. Zemljotres nije izazvao materijalne štete u epicentralnom području.

Dva zemljotresa umerene jačine uzdrmala su i Ohridsku oblast na jugozapadu Makedonije, a izveštaja o materijalnoj šteti nije bilo.

Zemljotrese je registrovala seizmološka laboratorija Fakulteta za prirodne nauke i matematiku sa sedištem u Skoplju, a epicentri su locirani između gradova Ohrid i Resen.

Prvi zemljotres jačinom 3,1 Rihterove skale prodrmao je region na pet kilometara dubine, dok je drugi bio jačine 2,5 rihtera, a epicentar je bio na dubini od 2 kilometra, prenosi MIA.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design