:

:

TV Most

clock

April 18, 2017   12:05

0

115

Zeman:Sankcije ne vode ničemu, a Rusija zbog njih ne propada

"Sankcije nikada ničemu ne vode. Ako vas neko bude ubeđivao da Rusija propada zbog sankcija nemojte mu verovati. Protivnik sam bilo kakvih sankcija, ne samo tih protiv Rusije. Iz istorije znamo da ne samo da ničemu nisu vodile već su stvarale mit tvrđave pod opsadom", rekao češki predsednik u debati sa studentima Finansijskog i upravnog fakulteta u Pragu.

Zeman se sa studentima našalio povodom čestih i oštrih kritika upravo od mladih ÄŒeha za predsednikove proruske stavove da je naravno proruski predsednik, ali isto onako kako je prokineski, proizraelski, a posle pobede Donalda Trampa i proamerički predsednik.

"U stvarnosti sam samo i jedino predsednik ÄŒeške", rekao je Zeman.

Zeman je studentima danas održao predavanje o intervencijama protiv prejake krune koje je posle tri godine nedavno okončala ÄŒeška narodna banka.

On je u debati hvalio prelazak na evro zbog povećanja poverenja investitora u privrede zemlje koja ulazi u evropsku monetarnu uniju, ali i upozorio da ÄŒeška ne bi trebalo da prelazi na evro dok postoji opasnost da će češki poreski obveznik morati da plaća dugove Grka.

"Evropska unija bi trebalo da tu zavede red i izbaci Grčku iz evrozone", rekao je Zeman.

ÄŒeški predsednik ocenio je da EU poslednjih godina pravi grešku za greškom navodeći da je u monetarnoj oblasti to stabilizacioni mehanizam koji omogućava da se pozajmljuje i onim zemljama koje nisu u stanju a nisu ni voljne da svoje dugove vraćaju.

"Grčka propada sve dublje u krizu i krivicom vlade koju ima. A nije dobro da češki poreski obveznik plaća grčke dugove. To je moja osnovna zamerka protiv uvođenja evra u sadašnje vreme", rekao je Zeman.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva