:

:

TV Most

Foto: informer.rs

clock

Jun 09, 2017   13:45

0

175

Železnjak: Rusija veruje u mudru politiku Srpske liste na KiM

U pismu podrške predsedniku "Srpske liste" Slavku Simiću, Železnjak istakao je da Moskva veruje u mudru politiku Srbije u borbi za poštovanje međunarodnog prava i protiv nasilnog menjanja granica granica na Balkanu.

- Želeo bih da prenesem bratske i iskrene pozdrave srpskom narodu i svim patriotskim snagama koje žive na Kosovu i Metohiji, reči solidarnosti, prijateljstva i našu podršku. U izuzetno teškim, dramatičnim događajima koji do danas odvijaju na KiM, shvatamo značaj konsolidacije srpskih i patriotskih snaga uoči predstojećih prevremenih parlamentarnih izbora. Verujemo u mudru i odgovornu politiku "Srpske liste" u cilju očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije, u borbi za poštovanje međunarodnog prava i protiv prisilnih promena granica na Balkanu - naglasio je Železnjak, koji je i zamenik sekretara Glavnog odbora Putinove stranke "Jedinstvena Rusija".

Prema njegovim rečima, Kosovo i Metohija je izvor srpske državnosti, pravoslavne kulture i duhovnosti.

- Danas su potpuno neprihvatljive, čak i bogohulne, tvrdnje onih koji ugrožavaju postojanje srpskog naroda i državnih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji. Rusija dosledno podržava pravo srpskog naroda da se svim mogućim političkim i diplomatskim sredstvima bori za očuvanje i zaštitu srpskog nacionalnog, duhovnog i kulturnog nasleđa u KiM. Te vrednosti su zajednički slovenski koreni i pravoslavna civilizacija koji su postali temelji moderne Rusije i Srbije - podvukao je Železnjak, dodajući da Moskva prihvata Kosovo i Metohiju kao sastavni deo Srbije i na nivou Saveta bezbednosti UN i drugih međunarodnih organizacija.

- Kao vladajuća stranka, podržavamo ovu poziciju koja doprinosi ekonomskoj, humanitarnoj i vojno-tehničkoj saradnji naših zemalja, kao i jačanju i razvoju Srbije. Za razliku od NATO politike proširenja na Balkanu, koja dovodi do de fakto aneksije zemalja protiv volje građana, srpska politika osigurava visok nivo odbrane vojne neutralnosti, koja zemlji daje bezbednosne garancije, poštovanje demokratskih prava i slobode građane. To je ključni faktor stabilnosti regiona - zaključio je Železnjak.

Izvor: informer.rs

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva