:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2015   12:05

0

136

Železnice: Radnici blokirali stanicu Zemun


Stanisavljević je Tanjugu precizirao da zbog protesta radnika Radionice, koji je počeo sinoć, ne saobraća "Beovoz" do Pančeva, otkazan je polazak međunarodnog voza "Avala" za Beč i putničkog voza iz Beograda za Šid, a "objektivno se može očekivati otkazivanje i drugih polazaka".

On je ocenio da je protest radnika "Zaštitne radionice", koja je ćerka firma "Železnica Srbije", socijalne prirode, ali i naglasio da "Železnice", iako su osnivač Radionice, "nemaju obavezu isplatu zarada, nego isključivo plaćanje usluga koje Radionice pruže Železnicama".

Radnici preduzeća "Zaštitne radionice" blokirali su železnički depo u Zemunu i na taj način onemogućili da elektromotorne garniture, koje se tu čuvaju, krenu u saobraćaj.

Zbog toga jutros nijedna elektromotorna garnitura srpskih železnica, sa kojima se organizuje saobraćaj u sistemu "BG Voza", nije mogla da krene u saobraćaj.

Osim što ne saobraćaju "BG Vozovi", otežano je odvijanje putničkog saobraćaja u beogradskom zelezničkom čvoru i na drugim relacijama gde se saobraćaj organizuje elektromotornim garniturama.

Radnici "Zaštitnih radionica" noćas su blokirali i takozvanu "južnu ploču" u železničkoj stanici Beograd i na taj način onemogućavaju saobraćaj vozova u glavnoj železničkoj stanici, ali i uključivanje putničkih vagona u saobraćaj.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva