:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2017   12:05

0

152

Železara udvostručila mesečnu dobit, na redu zona slobodne trgovine

Brnabićeva je na konferenciji za medije u vladi rekla da zahvaljujući "Hestilu" (84, HBIS grupa) i Železari, grad Smederevo danas daje snažnu podršku srpskoj privredi i doprinosi BDP-u sa jedan do jedan i po odsto.

Premijerka navodi da će Železara u 2017. napraviti profit od 20 miliona evra i podseća da je juče potpisan i sporazum o saradnji koji treba da omogući da Vlada razgovara o uspostaljanju zone slobodne trgovine u Smederevu, kako bi se privukli novi investitori iz Kine.

Kako je objasnila, ključ celog projekta je Železara, a slobodna zona trgovine je sledeći cilj Vlade.

"Oživeli smo Železaru i imamo "Hestil" kao jednu od vodećih svetskih kompanija u industriji čelika. Ako uspemo i ovo da uradimo (84, slobodnu zonu trgovine) u narednih godinu dana onda će Smederevo postati pravi regionalni centar koji je važan ne samo za okolne opštine već i za ceo region pošto će se tu otvoriti više hiljada radnih mesta", navela je predsednica Vlade.

Brnabićeva je naglasila da je HBIS grupa najbolji primer uspešne investicije u srpskoj ekonomiji.

Čelnik HBIS grupe Ju Jong rekao je ta kompanija ima još 16 projekata spremnih za buduću slobodnu zonu u Smederevu.

Ju je objasnio da je reč o projektima za proizvodnju robe koja je kompatibilna sa srpskim tržištem, kao i da bi nešto od onoga što koristi "Hestil" moglo da bude locirano u toj zoni.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva