:

:

TV Most

Foto: MInut cutenje za stradaje u helikopteru Vojske Srb

clock

Mart 14, 2015   12:05

0

167

Železara će praviti profit za šest meseci

Kompanije koje su podnele ponude predviđaju da će od 10 miliona dolara, koliko iznose mesečni gubici Železare, značajno smanjenje gubitaka početi za šest meseci od preuzimanja, kada će srpska čeličana početi da pravi profit, rekao je Boris Milošević, predstavnik firme KPMG, privatizacionog savetnika Železare.

Na pitanje premijera Aleksandar Vučiha kada bi Železara mogla da počne da pravi protif on je rekao "tek u roku od šest meseci od promene rukovodstva".

Upitan da li bi to moglo da se dogodi i ranije, Milošević je rekao da to zavisi od međunarodnih okolnosti, te "da će se da se pogura novi menadžment", u tom pravcu.

Milošević je rekao da će konačni stav izboru jedne od pet kompanija koje su ušle u uži izbor za rukovođenje Železarom biti dostavljen komisiji do kraja sledeće nedelje, objasnivši da je procedura takva da savetnik predlaže kompaniju uz obrazloženje, a komisija usvaja ili odbija taj predlog.

Milošević je rekao i da je broj kompanija koje su ušle u uži izbor juče sveden na tri, ali da je jedna, "Monako risorsis", otpala, jer je njihov predlog sadržao i stavku o otpuštanju zaposlenih.

Pregovori o upravljanju čeličane nastavljaju se i danas, dodao je, ali i sutra i u ponedeljak.

"Pojedine ponude su pobljšane i to neke na takav način da firme nude čak i sopstveno finanasiranje, što je nestandardno za ovakve vrste ugovora. To pokazuje njihovu sigurnost u to restrukturiranje", rekao je Milošević.

Na pitanje premijera da li su sindikati upoznati sa razvojem događaja, odgovorio je da jesu i to sve vreme, a Vučić je poručio da radnici ne treba da brinu i da će sačuvati svoj posao.

"Radnici treba da budu mirni, svi će sačuvati svoj posao. Neka budu mirni i nek doprinesu privrednom oporavku privrede", zaključio je premijer.

Govoreci o projektu Beogradu na vodi, predsednik Vlade je saopstio da ce Leks specijalis o Beogradu na vodi biti razmatran u Skupštini Srbije po redovnoj proceduri i da ce ga on obrazloziti.

On je rekao da se ništa ne krije kada je reč o tom projektu, odnosno zakonu.

-Izbegli smo hitni postupak jer mi ništa ne krijemo. Mi želimo dobro ovoj zemlji, želimo unapređenje i rast građevinske industrije, rekao je Vučić.

Vučić je poručio da će on zastupati Vladu Srbije u parlamentu istakavši da se nikada nije plašio istine niti razmene argumenata.

-Mislim da je to jedan od najvažnijih projekata za budućnost Srbije, ne samo za Beograd, za pomeranje sa mrtve tačke naše građvinske industrije i kompletnog industrijskog sektora, istakao je Vučić.

On je poručio da će zbog toga zakon braniti svim srcem, svom snagom i voljom.

Premijer je pozvao ministre da budu u pripravnosti jer će pre sledećeg četvrtka biti održane još najmanje dve sednice vlade.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva