:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2015   12:05

0

129

želeli bismo da se obaranje aviona nije dogodilo

U obraćanju svojim pristalicama, Erdogan je ponovo branio delovanje Turske i kritikovao Rusiju zbog njenih akcija u Siriji, pre nego što je izneo svoje žaljenje zbog obaranja aviona.

"Mi bismo želeli da se to nikad nije dogodilo, ali se dogodilo. Nadam se da se nešto poput ovoga, više neće dogoditi", rekao je Erdogan.

Turski predsednik je kazao da bi obe strane trebalo da priđu ovom problemu na pozitivniji način, preneo je AP.

On je istakao da bi sastanak u Parizu mogao da bude prilika za prevazilaženje napetosti i ponovio poziv da za susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama Konferencije o klimi koja u ponedeljak počinje u francuskoj prestonici.

Nešto ranije, Turska je izdala upozorenje svojim građanima da izbegavaju putovanja koja nisu hitna u Rusiju.

Tursko ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da izdaje upozorenje jer se putnici iz Turske suočavaju "sa problemima" u Rusiji i dodalo da građani treba da odlože planove za putovanja dok se "situacija ne razjasni".

Turska je u utorak na granici sa Sirijom oborila ruski bombarder Su-24, što je prvi put u pola veka da je jedna NATO članica oborila jedan ruski avion, što je naišlo na oštru reakciju Moskve.

Rusija je nakon toga ograničila turistička putovanja, ostavila turske kamione da čekaju na granici, konfiskovala veće količine namirnica uvezenih iz Turske i počela sa pripremom širih ekonomskih sankcija, navela je američka agencija.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva