:

:

TV Most

clock

Mart 16, 2018   12:05

0

195

Zehofer: Islam nije deo Nemačke


Nemačka je hrišćanska zemlja, rekao je Zehofer, navodeći da uz to idu slobodne nedelje, crkveni praznici, kao i rituali poput Uskrsa, Božića i drugih praznika.



Izjava Zehofera za Bild da "islam nije deo Nemačke" u suprotnosti je sa porukom bivšeg nemačkog predsednika Kristijana Vulfa koji je 2010. godine pokrenuo debatu o imigracijama rekavši da je "islam deo Nemačke".






Tu Vulfovu rečenicu je 2015. godine, u vreme protesta grupe Pegida, ponovila i nemačka kancelarka Angela Merkel.



"Muslimani koji žive kod nas naravno da su deo Nemačke. Ali to ne znači da zbog toga treba da odustanemo od naših tradicija i običaja", istakao je Zehofer.



Lider Hrišćansko-socijalne unije, bavarske sestrinske stranke demohrišćana kancelarke Merkel, najavio je održavanje konferencije o islamu kako bi se raspravljalo o problemima integracija muslimana.



"Moramo sa muslimanskim udruženjima da sednemo za isti sto i tragamo za dijalogom i izgradimo ga tamo gde je potreban", naglasio je Zehofer.



On je muslimanima poručio da moraju da žive sa Nemcima, a ne pored njih ili protiv njih.



"Da bi to postigli neophodno je međusobno razumevanje, a to postižemo samo ako razgovaramo", kazao je Zehofer.



Najavio je i uspostavljanje centralnih prihvatnih centara u kojima bi tražioci azila, po dolasku u zemlju, bili smešteni dok se ne odluči o njihovoj molbi.



"Zakonsku osnovu nameravamo da rešimo još pre letnje pauze. Prvi prihvatni centar trebalo bi da nastane još do jeseni", kazao je on.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva