:

:

TV Most

clock

Februar 05, 2015   12:05

0

163

Zbog vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice

Najviše odrona ima u Grdeličkoj, Sićevačkoj i u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, dolinom Drine i Ibra, na području Majdanpeka, a učestali su i na Ðerdapskoj magistrali.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Svi vozači su dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

U Srbiji se danas očekuje pretežno oblačno, u većini mesta suvo vreme, a samo ponegde će biti kratkotrajna slaba kiša, u planinama sneg, navedeno je u saopštenju.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo, saopštilo je danas to preduzeće.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura ujutro i uveče, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Kolovozi su vlažni bez snega na autoputevima Granični prelaz Horgoš - Feketić, Feketić - Novi Sad - most Beška, Dobanovci - Niš, Niš - granica sa BJR Makedonijom, Beograd - Pančevo i Niš - granica sa Bugarskom.

Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Ivanjice, Kosova, Zaječara, Užica i Požege.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice i Kosova.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a led je moguć na putnim pravcima Beograd (petlja Orlovača) - Ljig, Mali Požarevac - Mladenovac - Topola i Kopaonik - Rudnica.

Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj - Gračanica, Krupanj - Radaljska Banja - Radalj i Krst - Korenite - Krupanj.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, navedeno je u saopštenju.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 79 saobraćajnih nezgoda u kojima su 34 osobe povređene.

U Beogradu je evidentirano 49 saobraćajnih nezgoda u kojima su 22 lica povređena, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva