:

:

TV Most

clock

Avgust 04, 2015   12:05

0

143

Zbog Dana žalosti u Guči promena programa

Program će biti prilagođen sećanju na prognane i stradale u hrvatskoj akciji "Oluja".

Direktor Centra za kulturu i sport Zoran Vučićević rekao je da će program "Pobedili su, zaslužili su" biti održan večeras u 20 sati.

Guča je prestonica trube od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačevski sabor.

Jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno-umetničkih događaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.

Dragačevski Sabor trubača u Guči našao se na internet stranici popularnog magazina "Nešnal džiografik" (National Geographic) među 10 najbitnijih događaja u svetu.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i sport u Guči i istoimena mesna zajednica, pokrovitelji su Vlada Srbije i opština Lučani, a najveću trubačku feštu pomažu i brojni sponzori.

Ove godine Sabor se odlikuje brojnim novinama i programskim sadržajima pa će tako goste pod šatrama i van njih zabavljati domaći i strani trubački orkestri.

Na takmičenjima će se pojaviti četiri pionirska, 10 omladinskih i 16 seniorskih orkestara koji su prošli na predtakmičenjima", naveo je Vučićević.

Prema njegovim rečima, nastupe će imati orkestri Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića, Dejana Jevđića i drugi majstori trube.

"Takođe, koncerte će održati Goran Bregović, Sanja Ilić Balkanika, Ekrem Mamitović, Marko Marković i Elvis Ajdinović", rekao je on.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva