:

:

TV Most

Završnica suđenja za ubistva Bojovića i Vidakovića

clock

Januar 14, 2018   12:05

0

99

Završnica suđenja za ubistva Bojovića i Vidakovića


Za sredu i četvrtak, 17. i 18. januara planirano je ispitivanje preostala dva veštaka, a sud je planirao završne reči za februar.
Svi optuženi su negirali učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi i povezanost sa ubistvima, izuzev Miloša Vojinovića koji je priznao ubistvo Vidakovića i članstvo u kriminalnoj grupi i svedočio protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina.


On je u julu prošle godine zaključio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o svedočenju u zamenu za nižu zatvorsku kaznu, odnosno od 10 i po godina zatvora, dok je za teško ubistvo, za koje je optužen predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a za zločinačko udruživanje do pet godina.Na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su Miloš Delibašić koji se tereti kao organizator kriminalne grupe zajedno sa svojim rođakom koji je ubijen prošlog februara u Budvi, crnogorskim državljaninom Slobodanom Šaranovićem.Optuženi su i Goran Bojanić i Saša Cvetanović, dok se Ratku Koljenšicu iz Crne Gore sudi se u odsustvu jer je nedostupan pravosudnim organima Srbije, kao i Slaviši Novakoviću koji je u bekstvu.Motivi za ova dva ubistva su, kako se veruje, osveta za ranije ubistvo Šaranovićevog brata Branislava u Beogradu.Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012. godine, gde izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji.
 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva