:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2015   12:05

0

140

Završni radovi na Koridoru 10 kod Ćuprije

Reč je o konekciji levog koloseka u dužini 100 metara i desnog u dužini 70 metara, izjavio je Tanjugu inženjer "Konstruktora" na gradilištu Stefan Pavlović.

Očekujemo za oko desetak dana potpuni završetak građevinskih radova na pruzi, koji podrazumevaju izradu donjeg i gornjeg sloja ovde i u Gilju, istakao je Pavlović, koji je i šef gradilišta.

"Ovo su završni radovi", rekao je Pavlović i dodao da graditeljima pruge na ruku ide veoma lepo vreme.

"Konstruktor" je podizvođač radova Italijanske kompanije "Italijana Construzioni CAF", koja gradi novu dvokolosečnu prugu Gilje-Ćuprija-Paraćin.

Na pruzi je puno radnika i mašina preduzeća iz Srbije i Italije, uporedo vrši se demontaža starog koloseka i instalacija i postavlja nova.

Želaznička stanica u Ćupriji, kroz koju ne prolazi nova dvokolosečna pruga, gotovo je zatrpana starim demontiranim šinama, ali i novim materijalima.

Nova dvokolosečna pruga Gilje-Ćurije-Paraćin, na "koridoru 10", duga je 10,5 kilomatara, projektova za brzine do 167 kilomatara na sat i planirano je da bude puštena u saobraćaj ovog meseca.

Jedan, levi kolosek, ove pruge, od Jagodine do Ćuprije, je već u saobraćaju od 9. oktobra.

Izgradnja ove deonice pruge, sa novim železničkim mostom na Velikoj Moravi, finansira se kreditom Evropska investiciona banka u iznosu 16,2 miliona evra, a investitor je Železnica Srbije.

Kontaktnu električnu mrežu i signalne urađaje na pruzi izvodi Kompanija "Simens".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva