:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2017   12:05

0

152

Završena tri projekta EU u Severnoj Mitrovici

Reč je o projektima "Zelena Mitrovica", čija je vrednost 415.000 evra, Dom zdravlja za čije renoviranje je izdvojeno 385.000 evra, a izvršena je i primopredaja novoizgrađene autobuske stanice vrednosti 434.000 evra.

"Ova tri uspešno realizovana projekta pokazuju da se brinemo o svim lokalnim problemima. Napomenuo bih da je ovo prva autobuska stanica na prostoru Kosova od 1999. godine, zbog toga sam ja kao gradonačelnik, a i naši građani, zaista ponosan i svi se osećamo ponosno", rekao je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

On je izrazio nadu da će uspešna saradnja između opštine Severna Mitrovica i Evropske unije biti nastavljena, prenosi RTK2.

"Naravno da ovo nije poslednje što ćemo raditi i uraditi, nećemo stati sa radom, jer nas na to obavezuje odgovornost koju imamo prema građanima", rekao je Rakić ukazavši na projekte izgradnje nove hale sportova, zgrade opštine i vatrogasne stanice.

Novoizgrađena autobuska stanica neće odmah početi sa radom, već pošto lokalna samouprava dobije dozvolu nadležnog ministarstva što Rakić očekuje da se desi uskoro.

Šefica EU na Kosovu Natalija Apostolova poručila je da će ovi projekti biti od velikog značaja za građane severa.

Ona je napomenula da će na novoj autobuskoj stanici raditi stručno osoblje a da je vrednost ovog projekta 434.000 evra.

"Moderna autobuska stanica u Severnoj Mitrovici zameniće improvizovano stajalište duž glavnih ulica u gradu. Zahvaljujući tome poboljšali smo strukturu i omogućili ljudima iz grada da se transportuju na mnogo načina", rekla je Apostolova.

Ona je naglasila da će EU i ubuduće podržavati projekte u Severnoj Mitrovici. Kroz drugi deo programa IPA 2013, opštini Severna Mitrovica dodeljeno je 18 projekata u vrednosti većoj od 10 miliona evra.

Kroz razvojni fond za sever Kosova u opštinske projekte investirano je blizu tri miliona evra, naglasila je Apostolova.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva