:

:

TV Most

clock

April 10, 2017   12:05

0

161

Završena ski-sezona na Kopaoniku

Za četiri meseca rada prodato je preko 190 hiljada ski-karata, ostvareno više od pet miliona vožnji žičarom, kao i više od 450 hiljada skijaških dana. Ove sezone broj skijaša je povećan za 20 posto u odnosu na godinu pre. Ski-centar Kopaonik je ove zime ostvario promet za 20 posto više u odnosu na prethodnu sezonu.

Od novembra meseca, sistem za veštačko osnežavanje radio je 91 dan i za to vreme napravljeno je više od 980 hiljada kubnih metara snega, zahvaljući kome je sezona tekla nesmetano i bez prekida u radu. Najveća količina snega ove sezone zabeležena je 14. marta kada je visina snežnog pokrivača iznosila oko 65 centimetara.

Ovogodišnja skijaška sezona na Kopaoniku će ostati zabeležena kao najuspešnija sezona po poslovnim rezultatima, broju prodatih ski-karata i po broju skijaša. Odlični vremenski uslovi, neprekidan rad sistema za veštačko osnežavanje i odlična priprema staza doprinela je rekordnoj sezoni na ovoj planini.

Za vreme Uskršnjih praznika, od 14. do 17. aprila, u ski-centru Kopaonik će raditi adrenalinski sadržaji (84, bob na šinama i zip lajn), kao i žičara Pančićev vrh za panoramsku vožnju. Ukoliko uslovi budu dozvolili, jedna žičara i staza će raditi za skijanje.

Skijališta Srbije će za vreme praznika odobriti popust od 30 posto na cenu karata za ove sadržaje.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva